ASV Geel heeft een transfer van formaat afgerond. Kennedy Nwanganga zal voortaan de kleuren van de club uit de 2de amateurklasse verdedigen. De Nigeriaanse spits moet op De Leunen voor meer ervaring zorgen in een jonge spelersgroep.

Kennedy Nwanganga is terug in België, maar niet in eerste klasse. Hij gaat aan de slag bij ASV Geel in de tweede amateurklasse. Ondanks dat Kennedy niet bepaald een hoogvlieger was in onze competitie, heeft hij toch een plekje in de geschiedenisboeken kunnen bemachtigen. Daarvoor moeten we terug naar de kampioenenwedstrijd Genk – Standard in 2011. Kennedy viel in bij een 0-1-voorsprong voor Standard. Kennedy viel in en kopte de gelijkmaker staalhard tegen de netten. Dat ene doelpunt was genoeg voor Racing Genk om zijn derde landstitel binnen te halen.

Daarna verliep het voor Kennedy een pak minder. Bij Genk kwam hij amper aan de bak en hij werd uitgeleend aan KVC Westerlo, Beerschot AC en Roeselare. In 2016 trok hij de deur in België definitief achter zich dicht. Hij trok naar FC Inter Turku in Finland, maar ook daar kon hij geen potten breken. Later speelde hij ook nog in Georgië en Albanië. Sinds 2017 zat hij zonder club.

Nu is hij dus terug in België. De keuze voor ASV Geel is enigszins verrassend te noemen, want Geel komt slechts in de tweede amateurklasse uit. Geel laat via de officiële kanalen weten dat ze fier zijn op deze transfer. Kennedy tekende een contract voor 2 seizoenen.

Advertentie