Een nieuwe recordtransfer in de voetbalwereld is een feit: Harry Maguire (26) ruilt Leicester City in voor Manchester United. The Red Devils tellen zo’n 90 miljoen euro neer voor de Engelse international. Maguire is zo de duurste verdediger aller tijden. 

Het vorige record stond op naam van de Nederlander Virgil van Dijk. Hij werd in 2018 door Liverpool voor een som van 85 miljoen euro weggeplukt bij Southampton. Met de komst van Maguire heeft Ole Gunnar Solskjær zijn broodnodige defensieve kwaliteitsinjectie beet.

“Ik heb een behoorlijke weg afgelegd, van de League One en de Championship naar de absolute top. Die ervaring helpt mij zeker”, klinkt het bij Maguire. Bij The Mancunians wil hij uitgroeien tot een betrouwbare verdediger.

“Mijn kerntaak is om doelpunten te voorkomen en om de nul op het scorebord te houden. Ik ben er trots op dat ik een speler van Manchester United ben en kan niet wachten om te beginnen. Ik ben een echte teamspeler en zal mijn uiterste best doen voor de club”, besluit de nieuwe aanwinst van United.