Vanavond om 20u30 trapt Club Brugge zijn Champions League-campagne van dit jaar op gang. Tegenstander voor vanavond is Dynamo Kiev. In de derde voorronde van de CL zullen ze in een dubbele confrontatie moeten afrekenen met de Oekraïners. Bij winst wacht FC Basel of LASK Linz in de laatste voorronde.

De voorbeeldige competitiestart en de komst van Simon Mignolet heeft de Bruggelingen een enorme vertrouwensboost gegeven. Mignolet werd gehaald voor zeven miljoen euro en ondertekende een contract voor vijf seizoenen. De Rode Duivel is op tijd speelgerechtigd en kan in principe vanavond al het Brugse doel verdedigen. Voor de andere tien posities worden er geen wijzigingen verwacht in vergelijking met de wedstrijd tegen STVV van vrijdag.

De vleugelverdedigers Sobol en Mata deden het zeer behoorlijk in de competitie en zijn dus verzekerd van hun plaats. Aanwinst Simon Deli was een echte ontdekking centraal achterin, voor de positie naast hem wordt het kiezen tussen Mitrovic en Mechele. De driehoek op het middenveld met Rits, Vormer en Vanaken en het aanvalstrio Tau, Okereke en Dennis zullen naar alle waarschijnlijkheid ook hun plaats behouden. Het wordt afwachten of uitblinkers Tau en Okereke ook kunnen schitteren tegen een tegenstander van een heel ander kaliber. Met Waasland-Beveren en STVV heeft blauw-zwart nog geen echte test voor de kiezen gekregen. Vanavond zal dat zeker wel het geval zijn.

Dynamo Kiev eindigde vorig jaar tweede in de Oekraïense Premjer Liha. Ze hadden elf punten achterstand op recordclub Shakhtar Donetsk. Bij Brugge zullen ze vooral op hun hoede moeten zijn voor de 21-jarige Viktor Tsyhankov. Vorig seizoen was de talentvolle flankaanvaller goed voor 20 doelpunten en 17 assists. Vorig jaar bereikte Dynamo Kiev de achtste finales van de Europa League, daar werden ze genadeloos uitgeschakeld door Chelsea. Dit seizoen liggen de ambities echter hoger. In Kiev willen ze hoe dan ook de poulefase van de Champions League bereiken.

Advertentie