Een vliegende start, zo kan je de eerste twee wedstrijden van kersvers Club Brugge-spits David Okereke noemen. De STVV-defensie zag sterretjes tegen de Nigeriaan, die na 20 minuten al twee keer had gescoord. 

Club Brugge maakte brandhout van een zeer slap STVV. Het scheelde haast niets of Okereke’s eerste doelpunt ging niet door vanwege buitenspel, maar danzkij Acolatse stond de spits on-side en was zijn knappe volley een geldig doelpunt. Hij ontglipte de buitenspelval bij zijn tweede treffer en werkte zeer beheerst af en plaatste de bal over doelman Schmidt. Hij zorgde ook nog voor een assist bij de 4-0.

Bij Club Brugge maakte Percy Tau zijn debuut en hij deed dat met verve. Hij scoorde de 4-0 met een sublieme stift en was continu een gesel voor STVV.

Wij hebben ook nog eervolle vermeldingen voor Dieumerci Mbokani, die opnieuw goed was voor twee treffers en zo een belangrijk aandeel had in de 6/6 van Antwerp, Vadis Odjidja en Gustav Engvall.