Guillermo Ochoa keert na twee mooie seizoenen in Luikse loondienst terug naar Mexico, waar hij opnieuw bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en doorbrak gaat spelen. De 34-jarige doelman tekent voor drie seizoenen bij Club América, Standard vangt nog één miljoen euro.

In 2017 haalden de Rouches met Guillermo Ochoa een zeer grote naam binnen en hij heeft de hoge verwachtingen volledig kunnen inlossen. Ochoa speelde uiteindelijk 86 wedstrijden voor Standard en was steevast een betrouwbaar sluitstuk. Zijn relatie met de vurige supporters was tevens uitstekend.

Ochoa vatte zijn voetbalavontuur aan bij Club América. Hij speelde er meer dan 200 wedstrijden alvorens naar Europa te trekken en won er zowel de landstitel als de ‘CONCACAF Champions Cup’. De Mexicaanse legende is nog lang niet versleten en zal zijn carrière als doelwachter afsluiten bij de club waar het allemaal voor hem begon.