De allicht voorlaatste inkomende transfer van de zomermercato is een feit op Sclessin. Denis Dragus (20) volgt in de voetsporen van Razvan Marin en Ianis Hagi en verlaat het Roemeense Viitorul voor de Belgische competitie. Hij zette zijn krabbel onder een verbintenis voor vijf seizoenen.

Het systeem van Michel Preud’homme rendeert vooral met een targetspits. Met Oulare, Sa, Avenatti en in mindere mate Emond heeft de oefenmeester keuze genoeg. Toch wou hij ook een andere type spits aan de selectie toevoegen en met Dragus (1m80) heeft hij die gevonden.

Denis Dragus is een van de vele talenten uit de academie van voetballegende Hagi (de jeugdwerking van Viitorul). Hij werd 20 jaar in juli en scoorde bij Viitorul 13 keer uit 57 optredens, waarvan 11 vorig seizoen. Standard zou iets minder dan 2 miljoen euro neertellen.

“We volgen hem al een tijdje, het is een toekomstgerichte transfer. Zijn statistieken waren uitstekend vorig seizoen en hij kan diep in de spits maar ook op de flanken uit de voeten. Het is een speler met een actie, met diepgang.”

Michel Preud’homme

Duje Cop zal de club hoogstwaarschijnlijk verlaten. Hij wordt ook gezien als een spits met diepgang, maar Dragus zal de voorkeur krijgen in die rol.