Amper vijf dagen na de komst van Romelu Lukaku verliest Inter Milan een belangrijke pion in de aanval. Ivan Perisic keert na vier seizoenen in de Serie A terug naar de Bundesliga. Bayern huurt Perisic voor één seizoen, met een definitieve aankoopoptie.

Bayern betaalt 5 miljoen euro om Ivan Perisic één seizoen te huren. Na afloop van het seizoen kan de Duitse kampioen hem binnenhalen voor 20 miljoen euro. Vorige zomer maakte Perisic nog indruk op het WK door Kroatië naar een tweede plaats te stuwen met enkele knappe doelpunten en assists. Het voorbije seizoen maakte hij ook 9 goals en gaf hij 8 assists voor Inter. Op zijn dertigste is Perisic dus vast en zeker geen miskoop. Hij krijgt nu de zware opdracht om Robben en Ribéry te doen vergeten bij Bayern München, samen met youngsters Coman en Gnabry.

De meesten zullen Perisic ongetwijfeld nog kennen door zijn verleden in België. Via Sochaux kwam hij bij Roeselare terecht. Daar werd hij al snel opgemerkt door Club Brugge. De Kroatische vleugelaanvaller maakte veel indruk bij blauw-zwart. In 2011 werd hij zowel topschutter als Profvoetballer van het Jaar.

Na zijn doorbraak in de Belgische competitie versierde Perisic een toptransfer naar Dortmund. Anderhalf seizoen en een landstitel later besloot Perisic te gaan voetballen bij Wolfsburg. Bij Wolfsburg was hij zeer succesvol in het seizoen 2014/2015 en won hij aan de zijde van Kevin De Bruyne de Duitse beker en supercup.

Na vier seizoenen in de Bundesliga maakte de Kroatische international voor zo’n 17 miljoen euro de overstap naar Inter Milaan. Hij speelde er 163 wedstrijden en wist er 40 keer het doel te vinden. Na Nainggolan is Perisic al de tweede sterkhouder die vertrekt, en ook Icardi begeeft zich richting uitgang. Maar met Lukaku, Godin en Barella kon Inter zich ook al degelijk versterken.

Bij Bayern is hij de vierde versterking na de eerdere transfers van Pavard, Arp en Hernandez.

Image
Advertentie