Na drie maanden afwezigheid is het weer zover. De Premier League is terug van weggeweest en beter dan ooit tevoren. Na de transferzomer lijken de meeste teams beter dan vorig seizoen en we verwelkomen drie attractieve nieuwkomers. In deze rubriek duidt onze redactie iedere speeldag de beste speler aan samen met een eervolle vermelding.

Paul Pogba:

Hij had al eerder aangegeven te willen vertrekken, maar een transfer is nog niet tot stand gekomen. Pogba krijgt regelmatig kritiek omdat hij geen goede attitude zou hebben, zeker sinds hij zijn wens om Manchester te verlaten uitsprak. In het openingsweekend van de Premier League leek hij echter gebrand om zijn criticasters de mond te snoeren.

Het seizoen openen tegen een top-6-ploeg is nooit een pretje, zeker als je zelf een top-6-ploeg bent. Dit wil zeggen dat je meteen een achterstand kan oplopen tegenover je concurrenten. Zondagnamiddag ontving Manchester United Chelsea. The Blues konden deze zomer geen nieuwe spelers aanwerven en verloren sterspeler Eden Hazard. Onder het bewind van Frank Lampard – die bereid is de jeugd eindelijk een kans te geven – lijkt Chelsea voor een revolutie te staan.

Chelsea probeert de bal te domineren, maar kan Manchester United niet kraken. Het schiet vaak, maar echt grote kansen blijven uit. Een vluchtschot van Tammy Abraham belandt tegen de paal, net als bij Emerson Palmieri iets later. De Braziliaanse linksachter schoot nog enkele keren recht op David De Gea. Zijn schoten waren tekenend voor het spel van de West-Londense ploeg. Goed, maar niet genoeg. Zeker defensief.

Lampards ploeg bouwde traag op en speelde met een open verdediging, hier profiteerde Solskjaers middenveld van. Manchester United wachtte telkens af tot Chelsea een fout zou maken, om zo direct aanvallend om te schakelen. Laat Paul Pogba nu net een meester zijn in de omschakeling. Zij het met een dribbel of een pass, de Franse middenvelder zocht keer op keer de snelste weg naar voren om de lopende Rashford en Martial de bedienen. In de lucht was hij telkens sterker dan Abraham, waardoor zijn centrale verdedigers vrij waren en de tweede bal konden opvangen.

Na een snelle combinatie rond de grote rechthoek had Pogba al een assist moeten hebben, maar Rashford was te snel en stond offside. Na meerdere pogingen lukt het eindelijk. Nadat hij zelf de bal wint op zijn eigen helft, combineert hij snel, waarna hij Rashford met een op maat gemeten dieptepass voor doel zet. De Engelse spits werkt genadeloos af, het staat 3-0.
Tien minuten voor het laatste fluitsignaal loopt hij met zijn herkenbare krachtige loopacties en brengt hij de bal zo’n 40 meter voorwaarts alvorens Daniel James aan te spelen, die beheerst kan afwerken bij zijn debuut.

Eervolle vermelding: Met een hattrick was Raheem Sterling het eindstation van vele aanvallen in de 0-5-overwinning van Manchester City tegen West Ham United.

Advertentie