Philippe Coutinho (27) laat FC Barcelona achter zich en kiest nu dus toch voor een overgang naar de Bundesliga, waar hij voor recordkampioen Bayern München gaat voetballen. De Braziliaan wordt op huurbasis overgenomen van de Catalanen, die circa 8,5 miljoen euro ontvangen als huursom. 

Barcelona nam Coutinho in januari 2018 over van Liverpool, maar de Braziliaan kon de torenhoge verwachtingen nooit echt inlossen. Zijn cijfers waren ook niet om over naar huis te schrijven: 76 wedstrijden, waarin hij 21 keer scoorde en 11 keer liet scoren. Coutinho won vijf prijzen met Barça. Hij kroonde zich twee keer tot Spaans kampioen, won de Spaanse beker en twee keer de Spaanse supercup. Het lukte hem dus niet een internationale prijs te winnen met de Catalanen.

Er is ook een optie tot koop in de deal opgenomen en die bedraagt 120 miljoen euro. Bayern neemt ook het volledige salaris over, dat uitkomt op 13 miljoen euro per jaar. Coutinho zal bij Bayern spelen met het rugnummer 10.