Komend weekend gaat ook in de Serie A de bal opnieuw aan het rollen. De vaststelling dat een derde van de Belgen in de Italiaanse hoofdklasse de naam ‘Lukaku’ draagt, maakt duidelijk dat het geen competitie is met veel landgenoten.

Slechts 5 teams hebben een Belg in de rangen lopen. Een overzicht:

AC Milan
AS Roma
AtalantaTimothy Castagne
Bologna
Brescia
CagliariRadja Nainggolan
Fiorentina
Genoa
Hellas Verona
InterRomelu Lukaku
Juventus
LazioJordan Lukaku
Silvio Proto
Lecce
NapoliDries Mertens
Parma
Sampdoria
Sassuolo
SPAL
Torino
Udinese

Met onder meer Milinkovic-Savic, Marusic, Meité, Koulibaly, Colley en Théréau lopen er in de Serie A natuurlijk wel nog enkele spelers rond met een verleden in de Jupiler Pro League. Deze zomer kwamen daar nog wat jongens bij, denk maar aan Denswil, Tomiyasu en Malinovskyi.