Dennis Praet maakte afgelopen weekend met Leicester City zijn debuut in de Engelse Premier League. Het Chelsea van Frank Lampard was de tegenstander. Praet viel na 72 minuten in bij The Foxes voor Choudhury. “Hopelijk speel ik nu zo vaak als mogelijk”, aldus de 25-jarige Rode Duivel.

Na 72 minuten kende het middenveld van Leicester City een Belgisch tintje. Met Youri Tielemans en Dennis Praet stonden er twee Rode Duivels op het veld. Wilfred Ndidi, ex-Racing Genk, speelde een rijtje lager.

Op de site van Leicester vertelt Praet hoe het hem verging in zijn eerste minuten voor de club. “Een 1-1-gelijkspel is geen slechte zaak op bezoek bij Chelsea. We hadden nog een keer kunnen scoren, maar met een punt mogen we blij zijn. Ik kwam terecht in een intense wedstrijd. Het ging er heel snel aan toe en dat voelde goed aan. Ik ben erg blij met mijn eerste minuten.”

Komend weekend voetbalt Leicester tegen promovendus Sheffield United, een wedstrijd die gewonnen moet worden na de 1 op 6. “Natuurlijk hoop ik zo vaak mogelijk op het terrein te staan, maar ik zal blij zijn met de speelminuten die ik krijg van de coach.”