In de derde speelronde van de Premier League wisten amper twee thuisploegen de drie punten te behouden en maar drie teams wisten de nul te houden. Met 35 doelpunten was het een vermakelijk Premier League-weekend. In deze rubriek stemmen de DFVF-redacteurs op wie zij de beste speler van het weekend vinden. Dit weekend is de eer aan Sébastien Haller van West Ham United.

Haller doorliep de Franse jeugdreeksen en speelde op jonge leeftijd al uitstekend voor Auxerre in de Ligue 2. Desondanks zijn onmiskenbaar talent gaf de Franse (sub)top hem nooit een kans. Via een omweg in Utrecht belandde hij in 2017 bij Eintracht Frankfurt. Daar hielp hij de club mee tot een volwaardige subtopper om te vormen. Via een bekerwinst kan hij zich in 2018/2019 ook bewijzen in de Europa League. Haller en Jovic leiden Frankfurt tot de halve finale van het Europese toernooi, waar het wordt uitgeschakeld door Chelsea – dat is de latere eindwinnaar.

Haller lijkt met zijn gestalte een targetspits pur sang, maar niets is minder waar. Ook al kan hij die rol vervullen, is het vooral met zijn voetballend vermogen dat hij zich laat gelden. Haller is een harde werker die constant in beweging is om de tegenstand in de war te brengen. Hij kan de bal lang vragen, maar hij zal ook geregeld uitwijken naar de zijkant of zich betrekken in de opbouw. Het is voor tegenstanders bij elke aanval een raadsel hoe ze hem zullen verdedigen. Het is geen pure doelpuntenmaker, maar hij maakt er genoeg en door zijn constante loopbewegingen brengt hij medespelers in positie om te scoren.

Tegen Manchester City – een wedstrijd die eigenlijk op voorhand verloren is – en Brighton krijgen The Hammers niet het gewenste resultaat. Eén op zes is een povere start, maar het spel was op zich veelbelovend, zelfs tegen Manchester City. De Engelse media en West Ham-coach Pellegrini zijn lovend over de Franse spits. De Oost-Londense recordaankoop moet de naar China vertrokken Arnautovic vervangen. Er zijn dus hoge verwachtingen.

Op verplaatsing bij Watford, die pover aan het seizoen begonnen, zien The Irons een uitgelezen kans om een eerste driepunter toe te voegen aan hun klassement. West Ham heeft een ideale ploeg voor de omschakeling, dus daar maken ze gebruik van. Ze laten het balbezit aan Watford, maar zij doen daar weinig mee. The Hornets komen wel tot 23 schoten, maar er zijn amper drie binnen het kader. De thuisploeg kan niet écht dreigen en door slordige passing lijden ze te veel balverlies.

Het feit dat Noble al na drie minuten een penalty mocht omzetten, hielp de uitploeg. Hierdoor moest Watford aanvallen en ruimtes laten. Gray maakt gelijk na een kwartier, maar de thuisploeg blijft zoeken naar een voorsprong. Na een resem aan kansen was het wachten tot de 64ste minuut op een doelpunt. Haller, die al betrokken was in de opbouw naar de penalty, zakt weer uit zijn spitspositie om te combineren met Anderson. Na een slimme steekpass voor de Braziliaan, loopt hij zelf terug naar het centrum – waar hij zijn bewaker dus al wegtrok – en kan hij de lage voorzet van zijn flankspeler makkelijk binnentikken. Een doelpunt dat getuigt van ware voetbalintelligentie.

De buit was zeker nog niet binnen, dat wisten de bezoekers, dus gingen ze op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. Het duurt amper tien minuten. Na een redding van Foster op een corner kaatst de bal van de lat terug het spel in. Met zijn tweede omhaal van de wedstrijd krijgt Haller de bal een tweede keer tussen de palen. Dit keer resulteert het ook in een doelpunt en de acrobatische Fransman maakt de 1-3. Zo staat ook de eindstand vast. Met een complete prestatie wordt hij verkozen tot man van de wedstrijd.

Eervolle vermelding: Na twee wedstrijden waren er, opmerkelijk, maar twee teams met het maximum van de punten. Liverpool ontving Arsenal dit weekend, maar was een maat te groot voor The Gunners. Joel Matip verdedigde secuur, waardoor hij Aubameyang wist stil te houden. Hij scoorde zelf ook het openingsdoelpunt vlak voor rust. Arsenal kon in de laatste minuten, toen het al 3-0 was, nog scoren. Toen had de thuisploeg echter al lang de voet van het gaspedaal gehaald.