Club Brugge heeft het gedaan, ze hebben LASK Linz uitgeschakeld in de laatste voorronde voor de Champions League. Dankzij de overwinning van Club Brugge zijn er nu twee Belgische ploegen gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League. Landskampioen KRC Genk was eerder al rechtstreeks geplaatst. Het is al van 2005 geleden dat twee Belgische ploegen nog eens tegelijk op het hoofdpodium van het Europees voetbal verschenen. Nog specialer is het dat coach Philippe Clement beide ploegen wist te plaatsen.

Vorig seizoen behaalde Racing Genk de landstitel onder leiding van Philippe Clement. In het tussenseizoen maakte hij de overstap naar Club Brugge. In Brugge is hij ondertussen uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Na eerder Dynamo Kiev uit te schakelen in de derde voorronde, nam Club vandaag ook met Linz de laatste horde met succes.

De kwalificatie van Club Brugge is speciaal, het is uitzonderlijk dat een Belgische club die geen kampioen wordt zich toch weet te plaatsen voor de groepsfase van de CL. En twee Belgische ploegen in de CL is niet te veel voorgevallen in het verleden. 2005-2006 was het laatste seizoen waarin dat het geval was. Toen wisten Anderlecht en Club Brugge zich te plaatsen. Ook de twee CL-edities daarvoor waren twee Belgische ploegen actief in de poulefase. In 2004 waren dat eveneens Anderlecht en Club Brugge. In 2003 Genk en Club Brugge, het is dus niet de eerste keer dat beide ploegen in dezelfde CL-editie aantreden.

De kwalificatie van Club is een enorme boost voor het Belgisch voetbal. Het komt de Europese coëfficiënt ten goede, waardoor er in de toekomst mogelijk meer Belgische ploegen betere kansen op Europees voetbal hebben. De rechtstreekse plaatsing van de Belgische landskampioen zal daardoor niet direct in gevaar komen.