Roberto Martínez heeft in zijn selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (6 september) en Schotland (9 september) plaatsgemaakt voor twee nieuwe namen. Benito Raman (Schalke 04) en Yari Verschaeren (Anderlecht) zijn er voor het eerst bij.

Voor de pas achttien geworden Yari Verschaeren gaat het heel snel. In juni maakte hij zijn debuut bij de U21 op het EK voor beloften, zijn eerste interland bij de Belgische U19 speelde hij zelfs pas in maart dit jaar. Negen maanden na zijn debuut in de Jupiler Pro League mag hij, mede door de onzekerheid over de fysieke paraatheid van Eden Hazard, voor het eerst aanschuiven bij de A-ploeg.

Ook Raman (24) is er voor het eerst bij. Het jeugdproduct van AA Gent draait natuurlijk al langer mee in het profmilieu dan Verschaeren, maar vanwege enkele incidenten werd hij lang afgeschilderd als een speelvogel. In Duitsland brak de Gentenaar echter definitief door: na twee goede seizoenen bij Fortuna Düsselforf maakte hij deze zomer een miljoenentransfer naar Schalke 04. Zijn laatste jeugdinterland (U21) dateert van 2016.

Vier spelers vallen af in vergelijking met de interlands tegen Kazachstan en Schotland in juni: Vincent Kompany, Timothy Castagne, Axel Witsel (geblesseerd) en Hendrik Van Crombrugge. De Anderlecht-doelman maakt plaats voor de terugkerende Koen Casteels. Ook Jason Denayer keert terug uit blessure. Eden en Thorgan Hazard zijn niet 100% fit, maar werden toch opgeroepen. 

De selectie

  • Doelmannen: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Matz Sels (RC Strasbourg)
  • Verdedigers: Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe), Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Jason Denayer (Olympique Lyon), Leander Dendoncker (Wolverhampton Wanderers), Brandon Mechele (Club Brugge)
  • Middenvelders: Kevin De Bruyne (Manchester City), Nacer Chadli (Anderlecht), Yannick Carrasco (Dalian Lifang), Youri Tielemans (Leicester City), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Dennis Praet (Leicester City), Hans Vanaken (Club Brugge), Yari Verschaeren (Anderlecht)
  • Aanvallers: Eden Hazard (Real Madrid), Dries Mertens (Napoli), Romelu Lukaku (Internazionale), Christian Benteke (Crystal Palace), Michy Batshuayi (Chelsea), Divock Origi (Liverpool), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion), Benito Raman (Schalke 04)