Er was geen toekomst meer op Sclessin voor voormalig toptalent Alen Halilovic en defensieve middenvelder Uche Agbo, dus moest er nog een nieuwe club gevonden voor beide voetballers. Sc Heerenveen neemt de huur van Halilovic (AC Milan) over, het SC Braga van Sa Pinto haalt Agbo op uitleenbasis weg uit Luik.

Alen Halilovic werd voor anderhalf seizoen gehuurd van AC Milan, maar bij Standard geraakte hij niet verder dan 14 wedstrijden en één afgekeurde wereldgoal tegen RSC Anderlecht. De mentaliteit van de 23-jarige Kroaat bleek ondermaats en dus wordt de huur na een half jaar overgedragen aan Heerenveen. Milan wou in eerste instantie dat Standard een deel van het salaris van Halilovic zou blijven betalen, maar dat is niet meer het geval.

Het middenveld van Michel Preud’homme is er een met de punt naar voor en dus zonder zuivere verdedigende middenvelder. Aangezien Bokadi die rol eventueel wel zou kunnen invullen als de omstandigheden erom vragen, was Agbo niet nodig bij Standard. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Rayo Vallecano, maar de Spaanse degradant kon een definitieve transfer niet betalen. Nu huurt SC Braga hem voor één seizoen met aankoopoptie (circa €2.000.000).

Hoewel de Portugese transferperiode pas op 22 september sluit, verliet Agbo de beloftenwedstrijd tegen STVV gisteren tijdens de pauze om te onderhandelen.

Luis Pedro Cavanda, Sebastien Pocognoli en Duje Cop vonden geen nieuwe club.

Advertentie