Het stadion van Lille OSC bevindt zich op zo’n 10 kilometer van de Belgische grens – vanuit Kortrijk ben je er op minder dan een half uur – en is bijgevolg een ideale locatie voor de Belgische groundhopper. In Frankrijk bieden enkel het Stade de France en de thuishavens van Olympique Marseille en Olympique Lyon plaats aan meer toeschouwers.

Stade Pierre-Mauroy

Lille OSC
Geopend in 2012
Capaciteit: 50.168


Een bezoek aan een wedstrijd Lille begint bij het verwelkomen van de spelersbus. Twee uur voor de aftrap verzamelen de supporters voor de hoofdingang, waar hun helden het stadion via een rode loper betreden. Hier kan je ook een handige wedstrijdgids bemachtigen.

Het stadion zelf is een typisch modern stadion:

De toeschouwers aan de lange zijden van het stadion zijn niet erg hevig, maar de Dogues Virage Est – die raar maar waar in de noordtribune zitten – zijn dat absoluut wel. Het is dan ook aan te raden om een ticket in hun buurt aan te schaffen voor een optimale wedstrijdbeleving.

Het is niet het meest indrukwekkende stadion van Frankrijk en ook niet dat met de meeste sfeer. Toch kunnen we een bezoek zeker aanraden, het Stade Pierre-Mauroy weet de meeste Belgen dicht bij huis een mooie wedstrijd in de Ligue 1 aan te bieden. En als je er een leuke ervaring opdoet, vergeet je misschien dat de Rode Duivels in dit stadion uitgeschakeld werden door Wales op het EK van 2016.

Advertentie