Het eerste deel(tje) van de competitie zit er ondertussen op. Na zes speeldagen hebben we al een vermoeden welke clubs een rol van betekenis zullen spelen dit seizoen. Op deze zesde speeldag waren er twee toppers te bewonderen: Club Brugge – KRC Genk en RSC Anderlecht – Standard. Onze Speler van de Week komt uit een van die toppers en luistert naar de naam Bryan Heynen (Racing Genk).

Club Brugge – KRC Genk, een wedstrijd met twee gezichten. Club had de wedstrijd simpel kunnen afmaken en Genk met een pandoering terug naar Limburg kunnen sturen. Zowat heel Genk ging de eerste helft kopje onder, op één man na: Bryan Heynen. De jonge Belg was een van de enige bezoekers die zich niet liet ontmoedigen door een goed Club Brugge. Door in de tweede helft Hrošovský in te brengen, kwam Heynen nog meer in zijn sas. Door de inbreng van de Slowaak kon Heynen meer gaan infiltreren en dat lukte ook aardig.

Heynen hield het vooral simpel met directe baltoetsen en op die manier kon hij goed onder de Brugse pressie uit voetballen. Nu Ruslan Malinovskyi vertrokken is, is Bryan Heynen de nieuwe man die de stilstaande fases op zich neemt. Een beloning voor Heynens puike partij was zijn (matige) lage vrije trap die via Vanaken in doel verdween.

Jonathan David is een van de beste aanvallers in de JPL. De Canadees stond er tegen Cercle Brugge opnieuw en toonde dat met een assist en twee goals – en dat in drie minuten tijd – die aan de basis lagen van de Gentse overwinning. De Canadees is van goudwaarde voor KAA Gent en dat al op zijn jong leeftijd.

Verder hebben we ook nog eervolle vermeldingen voor:
Alexis Saelemaekers, die Anderlecht naar zijn eerste zege trapte tegen Standard, en dat in zijn eerste speelminuten van het seizoen
Yohan Boli was van goudwaarde voor Sint-Truiden, hij scoorde twee keer tegen Eupen en schonk de Kanaries zo een belangrijke driepunter.