Twee dagen na de transferdeadline kwam er in Lier een verrassing van jewelste tevoorschijn. Frédéric Frans werd als transfervrije speler binnengehaald door Lierse Kempenzonen. Een laatste inkomende transfer die de fans zeer gelukkig maakt.

Het is 11 mei 2018 wanneer spelers, staf en supporters van K Lierse SK samen op het lisp rouwen om het faillissement van hun club. Onder hen hun kapitein. De kapitein van het gezonken schip. En deze kapitein heeft de naam Frédéric Frans, of zoals hij in Lier genoemd wordt: Il Capitano.

Na het faillissement vertrok Frans richting Schotland om daar een nieuw avontuur aan te gaan. Bij tweedeklasser Dundee United wist hij al snel de Schotse harten te veroveren en net als in Lier kwam ook hier de kapiteinsband rond zijn arm. In zijn eerste seizoen bij Dundee konden Frans en co geen promotie afdwingen, maar lieten ze meteen merken dat ze er het volgende seizoen vol voor zouden gaan.

Vlak voor het sluiten van de transferperiode kwam er toch opvallend nieuws vanuit Schotland. Frans en zijn club hadden besloten zijn contract te verbreken in onderling overleg, waardoor de 30-jarige Belg transfervrij werd. Meteen werd hij aan enkele Belgische profclubs gelinkt, waaronder Beerschot en Waasland-Beveren. Maar een terugkeer naar Lier werd uiteraard ook genoemd, al leek dit toch een erg grote stap naar beneden.

De fans van Lierse begonnen meteen smeekbedes te sturen naar Il Capitano en op sociale media stond het vol met de vraag “Wanneer tekent Fredje?”. En ja hoor, na twee dagen hopen en afwachten kwam het nieuws dan toch in een video op Facebook: ‘The Beast is back!’

Clubliefde is een zeldzaam iets in het hedendaagse voetbal, maar na Thomas Wils is er een tweede Lierselegende terug thuis op het Lisp.