Het Afrikaanse land Somalië wist donderdagavond voor het eerst ooit een WK-kwalificatiewedstrijd te winnen. In de heenwedstrijd klopte het Zimbabwe met 1-0.

Met een rake kopbal in het slot van de partij, bezorgde Anwar Sidai Shake Somalië een historische zege. Nooit eerder slaagde het Oost-Afrikaanse land erin om een WK-kwalificatiewedstrijd winnend af te ronden. Zimbabwe, dat in vergelijking met Somalië een rijkere voetbalgeschiedenis heeft, krijgt de ongelukkige eer van ‘verliezend tegenstander’ toegeschreven.

Somalië is de huidige nummer 202 op de FIFA-ranking. Een laatste overwinning dateerde al van 2009. Volgende week spelen beide ploegen de terugwedstrijd van de eerste WK-kwalificatieronde. Indien The Ocean Stars niet verliezen in Zimbabwe, kunnen ze opnieuw geschiedenis schrijven door zich voor het eerst te plaatsen voor de volgende ronde.