Op vier speeldagen tijd kreeg San Marino 20 doelpunten tegen. In dit artikel analyseren we door wie, wanneer en op welke manier die goals gemaakt werden. Zo die manier kunnen we bekijken waar de kansen van de Rode Duivels precies liggen vanavond.

Uitslagen San Marino

Cyprus 5-0 San Marino
San Marino 0-2 Schotland
Rusland 9-0 San Marino
Kazachstan 4-0 San Marino

Posities doelpuntenmakers

  1. Aanvallers – 13
  2. Middenvelders – 3
  3. Verdedigers – 3
  4. Eigen doelpunten – 1

Eerste of tweede helft?

De doelman van San Marino moest het leer tienmaal uit de netten vissen in beide helften.

De manier waarop

  1. Uitgespeelde aanval – 7
  2. Strafschop – 4
  3. Hoekschop – 3 & Uitgespeelde counter – 3 & Schot buiten zestien – 3

Maar liefst 35 procent van de doelpunten viel als gevolg van een stilstaande fase. Defensief kiest San Marino (logischerwijs) voor een laag blok en dat zal vanavond niet anders zijn, integendeel. De Rode Duivels zullen geduldig moeten zijn, in de wetenschap dat er na een eerste treffer iets zal breken bij de tegenstrevers en er vervolgens gemakkelijker doorgedrukt zal kunnen worden.

In verdedigend opzicht mag er uiteraard geen sprake zijn van onderschatting, maar de kans is zeer klein dat de aanvallers van de dwergstaat werkelijk voor problemen zullen zorgen. In hun vorige vier wedstrijden schoten ze amper zesmaal op doel, twee keer binnen het kader.