Sint-Truiden realiseerde in de slotweek van de zomermercato nog heel wat transfers. Van heide en ver trokken de Truienaars spelers aan. “Het wordt puzzelen”, klinkt het bij STVV-trainer Marc Brys in TVL Sportcafé. Hij benadrukt dat er nog veel werk aan de winkel is.

“Met de kern waarmee Marc Brys in Sint-Truiden aan het nieuwe seizoen moest beginnen, is het een succes dat deze ploeg nu al zeven punten heeft. Dat is niet evident”, haalt sportanalist Armand Schreurs aan in TVL Sportcafé. “Er is ondertussen een lading nieuwe spelers terechtgekomen bij STVV, van Zuid-Korea tot Argentinië. Grotendeels nobele onbekenden, toch zeker in België. Nu begint het echte werk pas.”

“Het klopt dat er heel wat nieuwe namen zijn bijgekomen”, pikt Marc Brys in. “Bij momenten staan er slechts drie spelers op het veld die vorig seizoen ook speelden. Er is niet echt behouden wat goed is. Om allerlei redenen, onder andere economisch.”

“Het is niet verder bouwen op iets, het is opnieuw beginnen. Naar de toekomst toe is het belangrijk om aan een bepaald plan vast te houden en dat ook uit te voeren” verwijst Brys naar het driejarenproject van de Japanse bazen om in de toekomst mee te dingen voor play-off 1 .

Intensief

“Een voorbereiding met de volledige groep is cruciaal, en dat is ons eigenlijk ontnomen”, gaat Brys verder. “Ik moet iedereen aan het werk gezien hebben op het veld. Niet alle spelers die er nu zijn hebben dezelfde voorbereiding gehad. Op conditioneel en tactisch vlak moet er nog hard gewerkt worden. De spelers moeten elkaar ook nog leren kennen, zowel op als naast het veld. Het is problematisch om dat op één lijn te krijgen.”

“Er wordt vaak gezegd dat ik veel train, maar dat is ook nodig om alles erin te krijgen. Je kan eigenlijk zeggen dat de voorbereiding herbegonnen is. Het is jammer voor diegenen die het al hebben meegemaakt, want het is heel intensief. Zij moeten terug beginnen met een nieuwe groep”, besluit de coach van Sint-Truiden.