Nu de transferperiode afgelopen is, mogen de clubs geen spelers meer kopen of huren van andere clubs. Teams die hun selectie alsnog willen versterken, kunnen dit doen met transfervrije spelers. In dit artikel bespreken we 11 transfervrije voetballers met een verleden in de Jupiler Pro League.

DOELMAN

Kevin Debaty
De 30-jarige Luikenaar verliet Waasland-Beveren begin september en is nu een free agent. Hij stond eerder onder contract bij Eupen, Tubize, Verviers, Sprimont, Patro Eisden en Antwerp.

VERDEDIGERS

Alexander Büttner
Het contract van de Nederlander bij Vitesse liep na vorig seizoen af en sindsdien vond hij nog geen nieuwe club. De linksachter kwam 16 keer uit voor RSC Anderlecht in 2016.
Bojan Nastic
De Bosniër werd vorig seizoen door KRC Genk uitgeleend aan KV Oostende. Zijn contract in Limburg werd in augustus ontbonden.
Rolando

Bij Anderlecht liet de centrale verdediger geen onuitwisbare indruk na, maar nadien kwam hij wel 123 keer in actie voor Olympique Marseille. Hij stuurde de Franse club in 2018 naar de finale van de Europa League met een late treffer. De Portugees vierde enkele dagen geleden zijn 34e verjaardag.

MIDDENVELDERS

Rafidine Abdullah
Het jeugdproduct van Marseille kwam in de zomer van 2018 bij Waasland-Beveren terecht, maar zijn wedstrijdenteller op de Freethiel staat op amper 10 stuks. In januari verliet hij de club.
Birkir Bjarnason
De middenvelder is vooral bekend van de nationale ploeg van IJsland, waarvoor hij ook uitkwam tijdens de afgelopen interlandperiode. Toch speelde hij ook even in de JPL, bij Standard in 2012. Hij werd na een half jaar al uitgeleend aan Pescara. Nadien timmerde hij zich een weg naar boven: Sampdoria, FC Basel, Aston Villa. In de Premier League was er dit seizoen geen plaats voor Birkir (31), die transfervrij is sinds 8 augustus.
Isaac Koné

WS Brussel, Antwerp en Cercle Brugge: dat waren de clubs van Koné in België. Zijn avontuur in Brugse loondienst – hij kwam precies 50 keer uit voor Cercle – liep na vorig seizoen af en hij vond ondertussen nog geen nieuwe werkgever.
Tino-Sven Susic

De meest verrassende contractontbinding van de zomer staat op naam van Tino-Sven Susic. De sterkhouder van VVV-Venlo verliet de club transfervrij. Hij voetbalde bij 3 clubs uit de Jupiler Pro League: Standard (jeugd), Genk (jeugd en prof) en Antwerp.

AANVALLERS

Joseph Akpala
Leeftijd: 33. Transfervrij sinds: 11 februari 2019. Het is nog maar de vraag of de gewezen spits van Charleroi, Club Brugge en KV Oostende nog een nieuwe club weet te vinden.
James Troisi

De Australiër is vooral bekend van zijn wedstrijden bij de nationale ploeg, maar hij speelde ook even voor Zulte Waregem. De winger telt 31 levensjaren en stond tot eind juni onder contract bij Melbourne Victory. Met Newcastle United, Juventus en Atalanta heeft Troisi toch enkele mooie werkgevers gehad.
Ivan Yagan

WS Brussel, Charleroi, Lokeren, Heist, Racing Mechelen, STVV, Cercle Brugge, Lierse, Eupen. Ivan Yagan doorkruiste heel het land, maar zag zijn contract in Duitstalig België ontbonden worden in september.

Advertentie