Wie dacht dat Yohan Boli tegen Eupen voor het laatst te zien was in het shirt van Sint-Truiden, lijkt het bij het verkeerde eind te hebben. De Ivoriaanse international zit in de selectie van STVV-coach Marc Brys voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren en start allicht ook in de basis. Een langer verblijft in Sint-Truiden is -tot wat eerder gedacht werd- allesbehalve onrealistisch.

Yohan Boli flirt al een hele zomer met een transfer naar het buitenland. In en rond Sint-Truiden is het vertrek van de spits al een tijdje ingecalculeerd. De 25-jarige aanvaller gaf te kennen klaar te zijn voor een stap hogerop. Ook Boli’s vader, tevens zijn makelaar, aast al even op een transfer van zijn zoon, maar vooralsnog is die er niet gekomen.

Het gaat ondertussen steeds meer over de tongen dat Boli, ondanks de transferperikelen van de afgelopen weken, tot de winterstop in Sint-Truiden zou blijven. Het feit dat Boli zaterdagavond gewoon weer op het wedstrijdblad staat voor de wedstrijd van STVV tegen Waasland-Beveren spreekt dat alvast niet tegen. Doe daar het vertrouwen en de lovende woorden van trainer Marc Brys, de zekerheid op speelkansen bij STVV en de sportieve doelstellingen die hij ambieert nog eens bij, en een verlengd verblijf op Stayen lijkt plots dichtbij.

Boli zelf vertelde eerder al het naar zijn zin te hebben in Sint-Truiden. In een losse babbel met een aantal fans liet de goalgetter alvast weten langer in Limburg te zullen blijven, al zijn zulke uitspraken altijd met een korreltje zout te nemen. Een transfer van de centrumspits is namelijk nog steeds mogelijk, want in onder andere Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten is de transfermarkt nog open tot 30 september.

De ex-speler van Verviers is ondertussen bezig aan zijn vijfde seizoen op Stayen. De Truiense publiekslieveling heeft zich bovendien in de top 10 doelpuntenmakers aller tijden van de ploeg geknokt. Voor de Kanaries is het nog tot eind september bang afwachten of hun aanvaller al dan niet langer blijft.