In het weekend voor de eerste Europese groepswedstrijd stonden zeven coaches voor een dilemma. Zouden ze nu hevig roteren, of niet? Wekelijks stemt de DFVF-redactie over de beste speler van het weekend. Deze week gaat de eer naar Tammy Abraham.

Wolverhampton gaf zichzelf vorig seizoen de reputatie van ‘giant killer’. De grote teams gaan niet graag op verplaatsing naar het Molineux Stadium. Dankzij The Wolves’ blitzkrieg in de Premier League, spelen ze in hun tweede seizoen op het hoogste niveau ook in de Europa League.

Vorig seizoen roteerde Nuno Espirito Santo amper, wat voor enorme automatismen en stabiliteit zorgde. Doordat zijn ploeg eind juli al aan de bak moest tegen het Noord-Ierse Crusaders, wordt hij al vroeg verplicht zijn selectiebreedte te gebruiken. Na vijf wedstrijden (inclusief de wedstrijd tegen Chelsea) staat Wolverhampton er niet goed voor. Met drie gelijke spelen en twee verliespartijen staan ze één punt voor de laatste plaats. Ze krijgen gemiddeld twee doelpunten per match tegen en scoorden zelf maar zes keer.

Met twee doelpunten voorsprong zo vroeg in de wedstrijd ben je nooit zeker, dus blijft Chelsea aanvallen. Kort voor de rust pikt Alonso – Lampard roteerde naar een 3-4-3, dus mocht hij starten op de vleugel – een afvallende bal aan de verre zijde van het strafschopgebied op. Hij wordt moederziel alleen gelaten en kan rustig voorzetten. Met een goede vooractie kruipt Abraham voor zijn belager en kopt hij krachtig binnen. De match lijkt voor de rust al gespeeld.

Na de rust wil de thuisploeg absoluut een comeback maken, dus moet onze landgenoot Dendoncker plaats ruimen voor Patrick Cutrone. Door die aanvallende aanpak krijgen de bezoekers echter meer ruimte op het middenveld. Jorginho maakt daar handig gebruik van. In de 55ste minuut ziet hij Abraham in de ruimte lopen, dus stuurt hij hem diep. Omdat de jonge spits niet snel genoeg is om alleen op doel te gaan, moet hij zijn tegenstrever nog passeren. Op inventieve wijze zet hij Coady op het verkeerde been en verschalkt hij Patricio overhoeks. De teller staat op vier en The Wolves lijken uitgeteld. Tammy Abraham vervolledigt zo een heerlijke hattrick en is de matchwinnaar.

Het laatste halfuur is knotsgek. Abraham scoort een eigen doelpunt en moet er later geblesseerd af voor Batshuayi. Tien minuten voor het officiële laatste fluitsignaal scoort Cutrone zelfs nog een tweede doelpunt, maar dat wordt in de extra tijd weer uitgewist door een doelpunt van Mount op aangeven van onze landgenoot in de spits. De wedstrijd eindigt op 2-5.

Eervolle vermelding: Moussa Djenepo, die deze zomer van Standard overkwam, scoort voor de tweede speeldag op rij het doelpunt waarmee Southampton op voorsprong komt en wint.