Huddersfield Town eindigde vorig seizoen op de laatste plaats in de Premier League. Na twee seizoenen kwam er zo een einde aan hun avontuur op het hoogste Engelse niveau. Vandaag ging het team met 4-2 de boot in op West Brom en blijft het team de niet zo trotse eigenaar van de rode lantaarn.

Amper één punt, uit bij QPR, pakte de ploeg van Isaac Mbenza dit seizoen. Maar liefst zeven competitiewedstrijden gingen verloren en ondertussen werd Huddersfield ook uitgeschakeld in de EFL Cup. In het ‘tweede bekertoernooi’ kwam Lincoln City (League One) met 0-1 winnen in het John Smith’s Stadium.

Met 24 clubs en 46 speeldagen is de Championship een competitie waarbij je niet te snel conclusies moet trekken. Toch moeten er dringend punten gepakt worden, aangezien de angst voor back-to-back relegation alleen maar groter zal worden naarmate de negatieve spiraal blijft aanhouden.

De enige speler van Huddersfield Town die op een ietwat geslaagd seizoensbegin kan terugblikken, is de 21-jarige spits Karlan Grant. Hij scoorde reeds 5 treffers.