De malaise bij Anderlecht blijft verder duren, al was er afgelopen zondag in de kraker tegen Club Brugge toch één lichtpuntje:.doelman Hendrik van Crombrugge. Anderlecht mocht blij zijn met de Rode Duivel in doel, die een gigantische afstraffing voorkwam.

De wedstrijd tegen Club Brugge was het ideale moment voor de troepen van Vincent Kompany om zich te herpakken en de inmiddels grote achterstand al voor een stukje in te halen. De wedstrijd begon goed met een vroeg doelpunt van Chadli, maar nauwelijks één minuut later hingen de bordjes alweer gelijk. Een ware flipperkast tussen Diatta en Van Crombrugge, waarna de bal door die laatstgenoemde in doel verdween.

Club Brugge domineerde de match daarna en had een handvol kansen om zichzelf op voorsprong te trappen, maar telkens lag een weergaloze Hendrik Van Crombrugge in de weg. Een punt voor Anderlecht leek steeds dichterbij te komen, maar twintig minuten voor tijd moest Van Crombrugge zich toch gewonnen geven door alweer Diatta, die Club Brugge zo de drie punten schonk.

We hebben ook nog een eervolle vermelding voor Aleksandar Boljevic, die goed was voor twee doelpunten tegen Eupen. De flankspeler uit Montenegro maakte zijn eerste twee treffers voor Standard, dat zo aan de leiding van het klassement blijft.