Rodrygo Goes heeft met zijn eerste doelpunt voor Real Madrid meteen geschiedenis geschreven. De Braziliaanse linksbuiten, die woensdag inviel tegen Osasuna en twee minuten later de 2-0-eindstand op het scorebord zette, is de eerste speler geboren in de 21e eeuw die scoort voor Real Madrid.

Real Madrid vatte de competitie aanvankelijk aarzelend aan – gelijke spelen tegen Real Valladolid en Villarreal CF op speeldag twee en drie –, maar na zes speeldagen staat het plots alleen aan de leiding. Afgelopen woensdag won de Koninklijke met 2-0 van Osasuna, met dank aan de doelpunten van de Braziliaanse linksbuitens Vinícius Júnior en Rodrygo Goes. Voor laatstgenoemde was het zijn allereerste doelpunt in het shirt van Real Madrid, aangezien hij die avond zijn langverwachte debuut maakte voor de Spaanse recordkampioen. Amper 93 seconden had hij nodig om zijn eerste competitiedoelpunt voor Real Madrid tegen de netten te jagen, het snelste debuutdoelpunt in La Liga sinds… Ronaldo in 2002 (62 seconden tegen Deportivo Alavés).

Rodrygo trapte zich tegen Osasuna meteen voor eeuwig de geschiedenisboeken in. De Braziliaan, geboren op 9 januari 2001 in Osasco, is de eerste speler geboren in de 21e eeuw die een doelpunt maakt voor Real Madrid. Niet het type record dat je kunt verbreken, dus. Real Madrid betaalde afgelopen zomer 45 miljoen euro aan Santos FC, waar het eerder ook Robinho ging halen, om Rodrygo los te weken. De concurrentiestrijd op linksvoor belooft met ploegmaats als Eden Hazard, Marco Asensio en Vinícius Júnior loodzwaar te worden, maar dat belette Rodrygo niet om alvast een goede start te maken.