Standard de Liège kent een enorme keeperstraditie, maar toch was het alweer een tijdje geleden dat er nog eens een eigen jeugdproduct vast tussen de palen stond op Sclessin. Deze zomer zaten alle omstandigheden mee en zo is Arnaud Bodart eerste doelman van Standard. Vandaag tekende hij een nieuw contract.

In 2017 was hij al twee keer in actie gekomen in PO2, maar sindsdien was het wachten op een kans. Het geduld van het neefje van Gilbert Bodart werd beloond. Guillermo Ochoa trok de deur na twee mooie seizoenen achter zich dicht en diens ‘vervanger’, Vanja Milinkovic-Savic, kwam in Luik toe met een conditionele achterstand.

Arnaud Bodart mocht opdraven in de eerste competitiewedstrijd op Cercle, zette een knappe prestatie neer en mocht blijven staan. Sindsdien weet hij wedstrijd na wedstrijd meer te overtuigen. Vandaag werd zijn contract als beloning opengebroken, de club communiceerde niet voor hoeveel jaar de kersverse eerste doelman bijtekent.

Het is nog niet duidelijk of Bodart donderdag op het veld van Arsenal in de basiself te zien zal zijn. Milinkovic-Savic kwam tijdens speeldag 1 van de Europa League in actie, maar zat de voorbije twee wedstrijden (Lommel en Charleroi) niet in de selectie wegens blessure. Normaal gezien zou de Serviër ook in actie zijn gekomen tegen in de Beker.