Gisteren heeft Club Brugge een stunt van formaat gerealiseerd door een punt te pakken in Bernabéu. Een straffe prestatie tegen een zwak Real Madrid, tot vijf minuten voor tijd stond Club immers nog op voorsprong. Emmanuel Dennis was degene die ervoor zorgde dat Club met een 0-2-tussenstand de kleedkamer in kon. Zijn twee opmerkelijke doelpunten brengen hem in een elitair lijstje van spelers die tweemaal wisten te scoren in een Champions League-uitmatch tegen Real.

Alessandro Del Piero (2008)

De eerste die in de Champions League tweemaal kon scoren op Bernabéu was Del Piero. De Italiaanse legende hielp Juventus met twee prachtige doelpunten aan een belangrijke 0-2-overwinning in de groepsfase. In de 17e minuut verraste hij Casillas met een plaatsbal. Twintig minuten voor affluiten verzekerde Del Piero de overwinning met een rake vrije trap. Bij zijn vervanging kreeg Del Piero een staande ovatie van alle Juventus- en vele Real-supporters.

Alexandre Pato (2009)

In 2009 had Alexandre Pato met twee doelpunten een groot aandeel in de 2-3-overwinning van AC Milan tegen Real Madrid. Na een blunder van Milan-keeper Dida kon Raul er al snel 1-0 van maken. Andrea Pirlo lukte de gelijkmaker met een geweldige knal vanop afstand. Snel daarna was het Casillas die in de fout ging, waardoor Pato AC Milan op voorsprong bracht. In de 76e minuut bracht Roysten Drenthe Real terug langszij. Het laatste woord van de wedstrijd was echter voor Pato. In de slotfase haalde hij de overwinning binnen met zijn tweede van de avond, een mooie volley op aangeven van Clarence Seedorf.

Lionel Messi (2011)

In de heenwedstrijd van de halve finale van 2011 was het Messi die Real het zwijgen oplegde. Met twee doelpunten zorgde hij voor een 0-2-overwinning in een ‘Clasico’ waar het lang wachten was op spektakel. Na een rode kaart voor Pepe duwde Barça door, met succes. In de 76e minuut brak Messi de wedstrijd open met een goal op een uitstekende voorzet van, jawel, Ibrahim Affelay. In de 87e minuut scoorde de Argentijnse superster de 0-2 na een fantastische solo. Thuis won Barça opnieuw, ditmaal met 3-2. Daarmee kwalificeerden ze zich voor de finale, die ze later zouden winnen tegen Manchester United.

Klaas-Jan Huntelaar (2015)

De terugwedstrijd van de achtste finale van de Champions League tussen Real en Schalke in 2015 was er een met maar liefst zeven doelpunten. Schalke 04 won verrassend met 3-4, al was dat net niet genoeg voor kwalificatie. Voor Real scoorden Benzema en Cristiano Ronaldo (2x). Bij Schalke 04 waren de doelpuntenmakers Fuchs, Sané en Huntelaar (2x). De Nederlandse spits speelde een sterke wedstrijd tegen zijn ex-club en nam de 1-2 en de 3-4 voor zijn rekening.

Pierre-Emerick Aubameyang (2017)

Op de laatste speeldag van de CL-groepsfase van 2017 eindigde Real-Dortmund op 3-2. Na 12 minuten stond Real al op een 2-0-voorsprong dankzij goals van Mayoral en Cristiano. Aubameyang bracht de bordjes echter terug in evenwicht met een goal twee minuten voor, en een goal twee minuten na de rust. De eerste was een rake kopbal, de tweede een subtiele rebound. In de 81e minuut zorgde Lucas Vazquez er voor dat Real toch de drie punten kon thuishouden. Real plaatste zich voor knock-outfase, Dortmund moest genoegen nemen met de 3e plaats.

Mario Mandzukic (2018)

In de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League vorig jaar had Real Madrid met 0-3 gewonnen van Juventus. Het leek zo zijn schaapjes op het droge te hebben voor de terugwedstrijd. Daar beslisten Juventus en Mandzukic echter anders over. Met twee rake kopballen in de eerste helft bracht de Kroatische spits Real al snel in de problemen. Na de 3-0 van Matuidi in de tweede helft leken we af te stevenen op verlengingen. Maar in de absolute slotfase kreeg Real een strafschop toegekend na een fout van Benatia op Lucas Vazquez. Buffon kreeg rood voor protest, Ronaldo nam invallersdoelman Szczęsny te grazen vanop 11 meter. In extremis plaats Real zich zo alsnog voor de halve finale.

Emmanuel Bonaventure Dennis (2019)

De Nigeriaanse aanvaller van Club Brugge is ongetwijfeld de vreemde eend in de bijt. Toch doet dat niks af van zijn straffe prestatie. Al snel zorgde hij met een gelukje voor de 0-1. Later in de eerste helft verdubbelde Dennis de voorsprong van Club, helemaal uit evenwicht stiftte hij de bal toch enig mooi voorbij Courtois. Ramos en Casemiro zorgden met kopbaldoelpunten toch nog voor een 2-2-gelijkspel. Jammer voor de Bruggelingen, toch blijft het een straffe prestatie. Dennis vierde zijn tweede doelpunt trouwens met een gewaagde Ronaldo-viering. Maar als hij een echte lefgozer was, had hij de beloofde tattoos voor zijn doelpunten laten zetten.