Manchester City verloor afgelopen weekend voor de eerste keer thuis deze competitie, het waren The Wolves die de 3 punten meenamen naar Wolverhampton. Zo behouden de mannen van Espirito Santo hun reputatie om het de grote ploegen flink lastig te maken. De ster van de middag was Adama Traoré die met 2 doelpunten in het slot van de wedstrijd de match besliste.

View this post on Instagram

😀 80', 😆 90+4', @adamatrd37 ✌️

A post shared by Wolves (@wolves) on

Met een vermoeiende Champions League-wedstrijd in de benen en zonder onze landgenoot Kevin De Bruyne begon City nochtans goed aan de wedstrijd. Met fris voetbal en pakken balbezit, maar het was de laatste pass en efficiëntie die ditmaal ontbraken. Wolverhamptons plan was duidelijk: verdedigen als een blok en counteren wanneer mogelijk. En ja hoor, dit plan werkte perfect – ondanks het feit dat vele coaches dit al probeerden tegen The Citizens en er zo meer dan vijf om de oren kregen -, af en toe prikten de Wolves gevaarlijk tegen met de snelle Adama Troaré en Jiménez.

View this post on Instagram

WOLVES WIN AT CITY!!

A post shared by Wolves (@wolves) on

In minuut 80 was het zover. Het was Cancelo die zijn bal verloor aan Jiménez, die meteen naar voren trok, op een geniale wijze twee man in de wind zette, en dan had Traoré de bal maar binnen te tikken om er 0-1 van te maken. Uiteraard had City nog tijd. Ze bleven rustig zoeken naar de gelijkmaker, maar deze viel niet, integendeel. Het was deze keer Rodri die de bal kwijtspeelde en opnieuw Jiménez die Traoré de diepte in stuurde. Die laatste kwam oog in oog met Ederson, die opnieuw geen kans had om de plaatsbal van Adama Traoré te stoppen.

Eervolle vermelding: Manchester City was wel niet de enige ploeg die punten liet liggen dit weekend. Ook de Spurs verloren, van het “kleine” Brighton. Na de 2-7-nederlaag tegen Bayern München verwachtten de Tottenham-fans een reactie, maar neen. Na amper drie minuten spelen ging Lloris in de fout en hoefde Neal Maupay het leer maar binnen te tikken. Na dit pijnlijk tegendoelpunt toonden de Spurs geen grinta, geen wil om terug te komen. Het was Brighton dat doorduwde voor een tweede treffer. Aaron Conolly tekende net na het halfuur op voor de 2-0. Ook na de rust waren het The Seagulls die het tempo bepaalden en zo kon Aaron Conolly met zijn tweede van de avond de wedstrijd definitief beslissen.