Excel Moeskroen zal het enkele weken zonder Jean Butez moeten doen. Wat tijdens de wedstrijd tegen Charleroi gevreesd werd is nu ook bevestigd: de Franse doelman heeft zijn arm gebroken. Butez moet het gips in en is minstens tot na de winterstop out. Een transfer tijdens de winterstop lijkt nu haast uitgesloten.

Jean Butez kwam afgelopen zaterdag in de streekderby tegen Charleroi frontaal in botsing met tegenstander Ali Gholizadeh. De Fransman kon de wedstrijd uitspelen – trainer Hollerbach had al drie keer gewisseld –, maar werd na afloop naar het ziekenhuis gebracht. Daar bevestigden ze dat Butez zijn voorarm had gebroken. Het jeugdproduct van Lille gaat morgen onder het mes, waardoor hij zes weken in het gips moet. Meer dan waarschijnlijk zit zijn kalenderjaar 2019 erop.

Dat is niet alleen goed nieuws voor Vaso Vasic, die de eerste vier wedstrijden van het seizoen in doel stond toen Butez met zijn hoofd nog bij een transfer zat. Ook Moeskroen zal vast opgelucht ademhalen, want de kans dat Butez deze winter vertrekt is nu zo goed als onbestaande geworden. Nadat hij op de vijfde speeldag zijn plek in doel weer innam groeide Butez immers weer richting zijn topniveau van vorig seizoen dat hem bijna een transfer naar Club Brugge opleverde – Club twijfelde even om 6 miljoen euro op tafel te leggen voor hem, tot het voor amper 1 miljoen euro méér Simon Mignolet kon halen. Vasic, die begin dit seizoen een degelijke indruk naliet, kan de komende weken alvast solliciteren voor de plek van eerste doelman voor wanneer Butez zijn toptransfer gerealiseerd heeft. Dat zal (hoogstwaarschijnlijk) ten vroegste komende zomer zijn.