Lamkel Ze na kalm. Dit was waarschijnlijk de opmerkelijkste quote van het weekend, te aanschouwen op het ondershirt van Antwerp-speler Didier Lamkel Zé nadat hij scoorde. Buiten die opmerkelijke stoot was de prestatie van de Kameroener fantastisch. Lamkel Zé hield de drie punten thuis op de Bosuil door onder andere een geweldig doelpunt te scoren. 

Afgelopen zaterdag liet Lamkel Zé nog maar eens te laten zien waarom hij onmisbaar is voor The Great Old. Lamkel Zé was enorm aanwezig in de wedstrijd en liet wederom zijn talent zien met als kers op de taart een fantastisch doelpunt. Vanop 20 meter toonde de Kameroener aan de Belgische voetbalwereld dat zijn voeten over buskruit beschikken, want hij haalde fors uit en schoot de bal zo keihard in doel.

STVV – KAA Gent eindigde op een brilscore. Er waren voldoende kansen, maar de efficiëntie bij beide ploegen was niet optimaal. Wie daar wel een belangrijke rol in had was STVV-goalie Daniel Schmidt. De Amerikaanse Japanner hield zijn netten schoon en was alert op de omhaalpoging van Kvilitaia en voorkwam een (weliswaar zwak) schot van Depoitre in een één-op-één-situatie.

We hebben ook nog een eervolle vermelding voor een andere doelman uit onze competitie: Guillaume Hubert. Hij voorkwam in de eerste helft dat Cercle naar de slachtbank werd geleid door Racing Genk.

Advertentie