Mohamed Ihattaren heeft gekozen om uit te komen voor het Nederlands Elftal, zo maakte de KNVB vanochtend bekend. De 17-jarige middenvelder van PSV, die al in verschillende vertegenwoordigende Nederlandse jeugdploegen uitkwam, had ook kunnen kiezen voor Marokko. Gesprekken met zijn familie, de KNVB en PSV-trainer Mark van Bommel gaven uiteindelijk de doorslag: “Voor mijn moeder voelde het ook goed”

Mo Ihattaren geldt als één van de grootste talenten van de Nederlandse velden. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is hij al uitgegroeid tot een van de steunpilaren van het elftal van PSV. De linkspoot debuteerde op 26 januari 2019 in de hoofdmacht van de Eindhovenaren en maakt sindsdien een stormachtige ontwikkeling door.  

In de Eredivisie reikt de teller van de beloftevolle speler tot nu toe tot éénentwintig optredens. In deze wedstrijden behoorde Ihattaren niet zelden tot de betere PSV’ers. Ook in Europees verband deed de geboren Utrechtenaar al van zich spreken. Zo was hij in het pouleduel tegen Sporting Lissabon bijvoorbeeld betrokken bij alle drie de Eindhovense doelpunten.

Ihattaren speelt sinds de U14 voor verschillende Nederlandse jeugdteams. Met Oranje Onder 17 werd hij Europees kampioen. Omdat hij nog geen interland voor de nationale A-ploeg heeft gespeeld, had hij ook nog altijd de mogelijkheid om voor Marokko te kiezen.

Ihattaren is de eerste Nederlander met Marokkaanse roots sinds jaren die voor Nederland kiest in plaats van voor Marokko. Zo kozen de eveneens in Nederland geboren Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui en AZ-speler Oussama Idrissi voor Marokko. Ihattaren kan de zevende Marokkaanse Nederlander worden in Oranje. Dries Boussata, Khalid Boulahrouz, Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Adam Maher en Anwar El Ghazi gingen hem voor.

De mogelijkheid bestaat dat het daadwerkelijke Oranjedebuut nu niet lang meer op zich laat wachten. Ronald Koeman verklaarde voor de camera’s van FOX Sports namelijk dat de mogelijkheid bestaat dat hij Ihattaren al oproept voor de aankomende kwalificatie-interlands van Nederland tegen Noord-Ierland en Estland.

 

 

 

 

Advertentie