José María Gutiérrez Hernández, beter bekend als Guti, begint aan zijn eerste opdracht als hoofdtrainer. De voormalige Galáctico, die in het verleden vooral coach was bij de jeugd van Real Madrid, wordt trainer van de Spaanse tweedeklasser UD Almería.

Guti, die quasi zijn volledige carrière als middenvelder voor Real Madrid speelde (1995-2010) en pas in zijn laatste seizoen als profspeler elders aan de slag ging (Beşiktaş), maakt met Almería meteen een mooie kans op promotie. De club uit Andalusië staat na veertien speeldagen tweede – weliswaar op tien punten van leider Cádiz. Toch vielen de resultaten de laatste tijd serieus tegen: in de voorbije acht competitiewedstrijden won Almería slechts één keer. De voormalige eersteklasser voelt de hete adem van achtervolgers Fuenlabrada (zelfde aantal punten), SD Huesca (één punt minder), Real Zaragoza, Albacete Balompié (twee punten minder), SD Ponferradina en CD Numancia (drie punten minder) dus in zijn nek.

De dertienvoudige Spaanse international begint zo aan zijn eerste job als hoofdtrainer. Guti begon in 2013 als assistent-trainer van de U17 van Real Madrid en groeide zo door tot hoofdtrainer bij de U18 en later de U19. Vorig seizoen was hij assistent-trainer bij zijn andere ex-club, Beşiktaş. Sinds hij daar in mei vertrok zat hij zonder club. Een jaar geleden was de drievoudige Champions League-winnaar nog kandidaat om Julen Lopetegui op te volgen als hoofdtrainer van Real Madrid, maar toen koos de Koninklijke voor toenmalig beloftentrainer Santiago Solari. Die werd toen op zijn beurt na enkele maanden afgeserveerd.