De Belgische ploegen leken in de Europa League af te stevenen op een 0 op 6, maar AA Gent redde alsnog de eer door in extremis gelijk te spelen tegen VfL Wolfsburg. Bij de Belgen in buitenlands dienstverband merken we op dat Dudelange op de derde speeldag met zes Belgen startte tegen Sevilla, en dat Andreas Pereira zijn eerste Europese speelminuten van het seizoen kreeg.

Groep A

  • Gewoontegetrouw (dit seizoen althans) is F91 Dudelange hofleverancier qua Belgen in de Europa League. Voor de thuiswedstrijd tegen Sevilla stelde Bertrand Crasson vijf Belgen op: Antoine Bernier, Mohamed Bouchouari, Sabir Bougrine, Kobe Cools en Charles Morren. Net als Foudil Bouchentouf Idriss en reservedoelman Ilias Moutha-Sebtaoui kwam ook Thibaut Lesquoy, in de heenwedstrijd nog basisspeler, niet in actie. Dudelange ging thuis met 2-5 de boot in tegen Sevilla FC.
  • Nog steeds geen Faycal Rherras bij Qarabag, dat met 2-1 verloor van APOEL Nicosia.

Groep C

  • Bij Krasnodar staat Wanderson nog steeds geblesseerd aan de kant. Hopelijk verzacht de 3-1-zege tegen Trabzonspor van zijn club de pijn wat.

Groep E

  • Boli Bolingoli moest voor het eerst in deze Europa League-campagne verstek laten gaan vanwege een hamstringblessure. De 24-jarige linksback zag zijn team met 1-2 winnen tegen Lazio Roma.
  • Silvio Proto moest vanwege een polsblessure zijn vaste stekje op de bank afgeven tegen Celtic. Jordan Lukaku heeft zoals bekend geen speelbevoegdheid in de Europa League.

Groep H

  • Status quo voor Marten Wilmots bij Ferencváros: geen speelminuten in de Europa League. Zijn team speelde 0-0 gelijk tegen CSKA Moskou.

Groep I

  • Geen Koen Casteels in doel tijdens Wolfsburg-AA Gent: de Rode Duivel revalideert nog steeds van het microscheurtje in zijn kuitbeen en zal waarschijnlijk de hele groepsfase aan zich moeten laten voorbijgaan. Ook Ismail Azzaoui, nochtans niet geblesseerd, behoorde niet tot de selectie.

Groep K

  • Na twee keer starten vanop de bank mocht Leander Dendoncker op de vierde speeldag nog eens starten bij Wolverhampton Wanderers, zij het dan als centrale verdediger. De Rode Duivel speelde 90 minuten tegen Slovan Bratislava en versloeg de Slowaken met 1-0. Met een 9 op 12 zijn Dendoncker en Wolverhampton quasi verzekerd van de volgende ronde.

Groep L

  • Na de 6-0-zege tegen Astana op de vorige speeldag ging Stijn Wuytens ditmaal met 0-5 winnen in Kazachstan. De voormalige belofteninternational speelde 90 minuten.
  • Manchester United-middenvelder Andreas Pereira viel tegen Partizan Belgrado in de 67e minut in voor Marcus Rashford. De 3-0-eindstand in het voordeel van Manchester United stond toen al op het scorebord.

Advertentie