Roberto Martínez heeft er voor het tweeluik Rusland-Cyprus (16 en 19 november) een wel érg verrassende naam bijgehaald. Om de blessure van Jan Vertonghen op te vangen kreeg Elias Cobbaut zijn eerste oproepingsbrief. En dat terwijl Zinho Vanheusden en/of Dodi Lukebakio als potentiële eerstvolgende debutanten werden getipt. 

Bondscoach Martínez was na het afhaken van recordinternational Jan Vertonghen (hamstrings) op zoek naar een linksvoetige centrale verdediger. Björn Engels en Christian Kabasele, beide goed bezig in de Premier League maar rechtsvoetig, vielen dus af, net als Standard-verdediger Zinho Vanheusden. De keuze viel op Elias Cobbaut, die er bij een zwalpend Anderlecht niet eens bovenuit springt.

Naast de geblesseerden – Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Vincent Kompany, Koen Casteels – ontbreekt ook de fitte Adnan Januzaj. De laatste keer dat er voor de twaalfvoudige Rode Duivel geen plaats was in de selectie terwijl hij niet geblesseerd was dateert van maart 2018. In de laatste vijf wedstrijden van Real Sociedad kreeg hij echter slechts zes minuten speeltijd.

De selectie

  • Doelmannen: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Matz Sels (RC Strasbourg), Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht)
  • Verdedigers: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Dedryck Boyata (Herta Berlijn), Jason Denayer (Olympique Lyon), Elias Cobbaut (Anderlecht), Leander Dendoncker (Wolverhampton Wanderers), Brandon Mechele (Club Brugge), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe)
  • Middenvelders: Yannick Carrasco (Dalian Lifang), Timothy Castagne (Atalanta), Nacer Chadli (Anderlecht), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Kevin De Bruyne (Manchester City), Dennis Praet (Leicester City), Youri Tielemans (Leicester City)Hans Vanaken (Club Brugge)
  • Aanvallers: Michy Batshuayi (Chelsea), Christian Benteke (Crystal Palace), Eden Hazard (Real Madrid), Maxime Lestienne (Standard), Romelu Lukaku (Internazionale), Dries Mertens (Napoli), Divock Origi (Liverpool), Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion), Yari Verschaeren (Anderlecht)