Het Luxemburgse voetbalelftal neemt het in het komende interlandweekeinde in EK-kwalificatiegroep B op tegen Servië (donderdag 14 november) en Portugal (17 november). Niemand minder dan Royal Excelsior Virton is de hofleverancier van de nationale ploeg van bondscoach Luc Holtz.

Vier spelers maar liefst levert de ploeg uit de Gaume aan de selectie van de “Roud Léiwen”: keeper Anthony Moris,  verdediger Kevin Malget en de aanvallers Aurélien Joachim en David Turpel. Fola Esch en het Duitse FSV Mainz 05 leveren elk twee spelers. De overige geselecteerden zijn “eenlingen”.

Luxemburg staat voorlaatste in Groep B, waar Oekraïne soeverein aan de leiding gaat met negentien op eenentwintig, gevolgd door Portugal en Servië, met respectievelijk elf en tien punten uit zes duels. Luxemburg heeft vier puntjes weten te vergaren, door één keer te winnen en één keer gelijk te spelen tegen hekkensluiter Litouwen, dat slechts één schamel punt wist te rapen.

Gelukkig voor trainer Dino Topmüller heeft de nationale beloftenploeg van het Groothertogdom geen interlands gepland, want anders was hij dit weekend ook nog zijn twee overgebleven Luxemburgse spelers kwijtgeraakt. Yannick Schauss en Lucas Prudhomme kunnen zondag gewoon in actie komen voor Virton.

Want ondanks de interlandbreak gaat de competitie in 1B gewoon verder. Virton zal dus aanstaande zondag in de belangrijke match tegen achtervolger Union behoorlijk gehavend aan de aftrap verschijnen. Virton is overigens niet de enige ploeg in de Proximus League die internationals moet afstaan. Ook Beerschot (vier internationals), OH Leuven (drie internationals) en Lokeren (één international) zagen spelers uitvliegen om voor hun land uit te komen.