Ronald Vargas kent zijn schorsingsvoorstel: het bondsparket eist drie speeldagen voor Vargas’ stevige tackle afgelopen vrijdag tegen zijn ex-ploeg Club Brugge, plus een geldboete van 3000 euro. KV Oostende gaat niet akkoord met het schorsingsvoorstel en tekent dus beroep aan.

Vargas, net terug uit blessure, beging vrijdagavond een zware overtreding op Simon Deli. De Venezolaan plantte zijn studs op het been van Deli en scheidsrechter Boterberg besloot na raadpleging van de VAR een rood karton te geven aan de winger.

Ex-scheidsrechtersbaas Serge Gumienny eiste in Het Belang Van Limburg zelfs een straf van zes speeldagen voor Vargas, maar het bondsparket is met 3 wedstrijden nog vrij mild voor de speler van KV Oostende.

De kustclub is een andere mening toegedaan en gaat dus niet akkoord met deze straf. Als Vargas toch drie speeldagen aan de kant staat, missen ze hem bij KVO in de duels tegen RSC Anderlecht, KAS Eupen en KAA Gent.

Update 26/11/2019 18:35: