Marc Brys is niet langer trainer van STVV. Een elfde plaats na vijftien speeldagen en een flirt met RC Genk leidden na veel speculatie uiteindelijk toch om het ontslag van de Antwerpenaar. Beloftentrainer Nicky Hayen neemt voorlopig over.

Het zat al een tijdje niet goed tussen STVV en Brys, die vorig seizoen op de slotspeeldag van de reguliere competitie naast een Play-off 1-ticket greep met de Kanaries. Dit seizoen verloopt het heel wat minder bij STVV, dat met Takehiro Tomiyashu, Wataru Endo en Alexis De Sart enkele belangrijke basispionnen zag vertrekken. Na zestien speeldagen staan de Limburgers slechts elfde, weliswaar met één wedstrijd minder gespeeld als gevolg van de rellen in de Limburgse derby eind september. Die paar punten extra zouden het verschil echter niet gemaakt hebben, want STVV kampeert al een heel seizoen in de rechterkolom van het klassement.

Als klap op de vuurpijl sprak Brys een paar weken geleden twee keer met aartsrivaal Genk, dat toen een opvolger zocht voor de ontslagen Felice Mazzu. Voor de fans van STVV was dat genoeg om hun trainer afgelopen weekend tegen Charleroi te viseren in wat uiteindelijk zijn laatste wedstrijd voor de Kanaries zou worden. Maandagavond zetten de Japanse eigenaars de samenwerking met Brys immers na anderhalf jaar stop. Ook Brys’ vaste assistenten Issame Charaï en Bram Verbist mogen opkrassen op Stayen. Beloftentrainer Nicky Hayen, tussen 1999 en 2008 ook speler bij de Kanaries, neemt voorlopig over.