De loting voor het Europees kampioenschap van volgend jaar is gebeurd. België kende al twee tegenstanders, Denemarken en Rusland. Voor het laatste plekje in onze groep ging het tussen Wales en Finland. Het is uiteindelijk Finland dat België vervoegt in groep B. Groep F kent een spectaculairdere samenstelling. Daar zijn de laatste twee wereldkampioenen, Duitsland en Frankrijk, ingedeeld met regerend Europees kampioen Portugal.

De groepen en speelschema’s liggen vast. Vier plaatsjes moeten nog ingevuld worden door de winnaars van de Nations League-play-offs. De Rode Duivels beginnen op 13 juni in en tegen Rusland. Op 18 juni nemen ze het in Kopenhagen op tegen Denemarken. Vier dagen later spelen ze hun tweede match in Sint-Petersburg, tegen Finland. De verrassing van de kwalificaties, met als speerpunt Teemu Pukki was de enige tegenstander die nog niet vastlag. In principe moet België zich makkelijk kunnen plaatsen voor de knock-outfase. Veel andere toplanden gaan het moeilijker hebben, met als climax groep F.

Samenstelling groepen

GROEP A

Turkije

Italië

Wales

Zwitserland

GROEP B

Denemarken

Finland

België

Rusland

GROEP C

Nederland

Oekraïne

Oostenrijk

Winnaar POD

GROEP D

Engeland

Kroatië

Winnaar POC

Tsjechië

GROEP E

Spanje

Zweden

Polen

Winnaar POB

GROEP F

Winnaar POA

Portugal

Frankrijk

Duitsland

Play-offs Nations League

De winnaars van de halve finales nemen het tegen elkaar op in een finale. De winnaar daarvan kwalificeert zich voor het EK.

Play-off A

IJsland – Roemenië

Bulagrije – Hongarije

Play-off B

Bosnië Herzegovina – Noord-Ierland

Slovakije – Ierland

Play-off C

Schotland – Israël

Noorwegen – Servië

Play-off D

Georgië – Wit-Rusland

Noord-Macedonië – Kosovo