Virton ziet zijn trainer Dino Toppmöller vroeger dan verwacht vertrekken. De Duitse trainer stapt na iets meer dan zes maanden zelf op bij de nummer drie uit Eerste klasse B.

Virton, dat na zeventien speeldagen derde staat in de Proximus League, laat weten dat Toppmöller zelf opstapte. De 39-jarige Duitser, die eind mei overkwam van zusterclub Dudelange, zou in onvrede geleefd hebben met een deel van deze bestuurskamer. Om sportieve redenen kan het ontslag bezwaarlijk liggen, want de zoon van ex-Bayer Leverkusen-trainer Klaus Toppmöller begon uitstekend aan het seizoen met de Luxemburgers en deed als promovendus zelfs tot de laatste speeldag van het eerste periodekampioenschap mee voor de eerste periodetitel.

Toppmöller is de vijfde trainer die dit seizoen vertrekt in 1B. Vorige week werd Arnar Gretarson bij Roeselare bedankt voor bewezen diensten, eerder werden ook Stijn Vreven (Beerschot), Stefán Gíslason (Lommel) en Glen De Boeck (Lokeren) ontslagen.