Maandag was het exact tien jaar geleden dat Sinan Bolat zijn beroemde Champions League-doelpunt tegen AZ scoorde. Of het ermee te maken heeft of niet, Joost mag het weten, maar Club Brugge-doelman Senne Lammens scoorde woensdag een vrij identiek doelpunt tegen Real Madrid: ook met het hoofd in de vijfde minuut van de blessuretijd, en ook goed voor kwalificatie.

Senne Lammens is niet de bekendste naam uit de U19-selectie van Club Brugge. Lars Dendoncker is de broer van Rode Duivel Leander, en Ignace Van Der Brempt mocht in september al eens invallen tegen Cercle Brugge bij de grote jongens. Maar op de slotspeeldag van de groepsfase van de Youth League maakte ook de 17-jarige Lammens zich een naam door tegen Real Madrid in de absolute slotfase de 2-2 tegen de netten te koppen. Club Brugge verzekerde zich zo van de tweede plaats in de groep, waardoor het zich voor het eerst plaatste voor de knock-outfase van de Youth League. Het doelpunt van Bolat maakte destijds ook al het verschil tussen een laatste plaats en een derde plaats die recht geeft op de Europa League.

Advertentie