Vier maanden na het verdwijnen van Bury FC lijkt de club als een feniks te herrijzen. De North West Counties Football League (het negende en het tiende niveau in de Engelse voetbalpiramide) ontving dinsdag immers een aanvraag van een nieuw gevormde club, Bury AFC, voor het lidmaatschap van de League voor seizoen 2020/21. Als die wordt goedgekeurd, kan Bury straks onderaan de ladder met een propere lei opnieuw beginnen.

“De aanvraag is ontvangen volgens de voorschriften van het National League System. De competitie werkt samen met de club, de FA en andere geïnteresseerde partijen aan de voortgang van de aanvraag. In dit stadium bekijken we de aanvraag en ondersteunende documenten. De raad van bestuur van de Leagues zal bijeenkomen om de aanvraag te bespreken en om te zien of, aangezien dit een aanvraag is van een nieuw gevormde club, de aanvraag ondersteund kan worden vóór de FA-deadline van 1 februari 2020”, klinkt het in een officieel bericht van de North West Counties Football League, een Engelse voetbalcompetitie voor clubs uit de regio Noordwest-Engeland.

Eind augustus verdween Bury FC na 125 jaar uit het Engelse profvoetbal nadat de club, toen pas gepromoveerd naar de League One, niet voldoende bewijzen op tafel kon leggen dat het het seizoen kon uitdoen. Toen later geopperd werd om Bury in het seizoen 2020/21 te laten instromen in de League Two, stemde de English Football League (EFL) tegen. Als reactie daarop werkte de groep Bury Phoenix, die geen enkele link heeft met de vorige eigenaar Steve Dale, aan een oplossing. Die lijkt na enkele donkere maanden eindelijk in zicht te komen.