De mensen die het Belgische Play-offs-systeem niet helemaal correct vinden, zullen allicht vreemd opkijken als ze horen hoe je de titel kan pakken in Mexico. Vannacht kroonde Monterrey zich tot landskampioen, ondanks het feit dat het reguliere seizoen afgesloten werd op een 8e stek en met een achterstand van 10 punten op de leider.

De Mexicaanse Primera División bestaat uit twee afzonderlijke delen: Apertura en Clausura. Elk seizoen zijn er dus twee landskampioenen en in beide competities speel je slechts één keer tegen elke tegenstander. Na 18 speeldagen vindt er steeds een veredeld ‘bekertoernooi’ plaats, waarbij de eerste het opneemt tegen de achtste, de tweede tegen de zevende en ga zo maar door. Die kwartfinales leveren twee halve finales op en daarna volgt de finale. Het gaat telkens om een heen- en terugwedstrijd.

De terugwedstrijd van de finale werd vannacht afgewerkt tussen Club América en Monterrey, ofwel de 6e tegen de 8e uit het eindklassement. De heenwedstrijd eindigde op 2-1 in het voordeel van Monterrey, vandaag scoorde América de 2-1 in de blessuretijd en kregen we verlengingen en strafschoppen te zien. In de penaltyreeks trok het team van Vincent Janssen aan het langste eind. Het is de 5e titel van Monterrey (driemaal Apertura, één keer Clausura en één titel voor de splitsing van de competitie).

Op 11 januari gaat de Primera División Clausura van start.