Jonathan Legear keert een jaar na zijn vertrek uit België terug naar ons land. De ex-Rode Duivel, zonder club nadat zijn contract bij Adana Demirspor enkele weken geleden werd verbroken, tekent een contract van anderhalf jaar bij URSL Visé uit Eerste klasse amateurs.

Een jaar geleden ruilde Legear, een geboren Luikenaar die vooral naam maakte bij Anderlecht, de overstap van STVV naar het Turkse Adana Demirspor. Daar speelde de 32-jarige rechtsbuiten echter slechts zeven wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Midden december werd zijn contract er dan ook verbroken. Achteneenhalf jaar heeft Legear zo een hele rist clubs aan zijn cv toegevoegd: Terek Grozny, KV Mechelen, Olympiakos Piraeus, Blackpool FC, Standard Luik, STVV en Adana Demirspor.

Bij de winterstop staat Visé achtste met 20 punten, op zes punten van de vierde plaats die recht geeft op een eindrondeticket. Met Faysel Kasmi (o.a. ex-Lierse en Standard) en Ibou Sawaneh (o.a. ex-Beveren, -Kortrijk en -OH Leuven) had Visé al enkele ex-spelers uit de Jupiler Pro League onder contract liggen. Trainer José Riga is bovendien een oude bekende van Legear: de Luikenaar werkte eerder al met Legear samen bij Blackpool FC en Standard.