Behoudens ongelukken wordt Dennis van Wijk de nieuwe trainer van KV Oostende. De 57-jarige Nederlander, die eerder al twee keer trainer was van de kustclub, bereikte op de laatste dag van het jaar een mondelinge overeenkomst met KVO om de opvolger te worden van Kåre Ingebrigtsen.

Van Wijk zat eerder al twee keer op de bank als trainer van KV Oostende: van 1996 tot 1998 en van november tot december 2007. In 1997 leidde hij de kustclub naar de titel in Tweede klasse, maar in oktober 1998 werd hij ontslagen nadat de resultaten tegenvielen. In het najaar van 2007 depanneerde hij even in het toenmalige Albertparkstadion na het ontslag van Gaby Demanet. Ditmaal is de opdracht van de Nederlander simpel: KV Oostende in Eerste klasse houden. Hij kan daarbij blijven rekenen op de huidige technische staf (Franky Van der Elst, Patrick Creemers en Joost Desender).

Of KV Oostende een goede zaak doet met Van Wijk als opvolger van Kåre Ingebrigtsen, zal de toekomst moeten uitwijzen. Van Wijk staat naast kampioenencoach (hij werd met KV Oostende, KSV Roeselare, Bergen, Charleroi en Westerlo kampioen in Tweede klasse en met Beerschot Wilrijk in Eerste klasse amateurs) ook bekend als crisiscoach, maar dat leverde in het verleden wisselend succes op. Cercle Brugge, Willem II en KSV Roeselare wist hij van de degradatie te redden, maar met STVV, KSV Roeselare, Cercle Brugge en KV Mechelen liep het mis. Sinds zijn ontslag bij KV Mechelen, als gevolg van die degradatie in 2018, zat Van Wijk zonder club.