RSD Jette heeft mogelijk nu al voor dé culttransfer van deze wintertransferperiode gezorgd. De club uit Derde klasse amateurs haalde immers een van zijn bekendste ex-spelers, de 35-jarige Sanharib Malki, terug in huis. De voormalige Syrische international zat al meer dan een jaar zonder club.

Een kleine vijftien jaar geleden maakte Sanharib Malki zijn opwachting in Eerste klasse bij KSV Roeselare. De West-Vlaamse club plukte de aanvaller toen weg bij Union Sint-Gillis, dat de Syriër op zijn beurt had opgepikt bij RSD Jette. De Brusselse club had Malki op vijftienjarige leeftijd ingelijfd en al snel doorgeschoven naar het eerste elftal. Het was echter pas bij Germinal Beerschot dat de aanvaller doorbrak: in het seizoen 2007/08 trof hij zestien keer raak voor de Ratten in de competitie. Lokeren haalde hem met hoge verwachtingen binnen, maar de transfer werd geen succes. Malki spoelde zijn mislukte passage op Daknam door met twee droomseizoenen bij Roda JC, waar hij in het seizoen 2011/12 ei zo na topschutter van de Eredivisie werd. Daarna speelde Malki nog voor Kasimpasa, Al-Wakrah en Karagümrük.

Malki, die genoemd werd bij de Rode Duivels maar in 2008 voor zijn geboorteland Syrië koos, zat sinds december 2018 zonder club. Komende zondag kan hij op het veld van Kosova Schaerbeek zijn debuut maken voor RSD Jette, dat momenteel tweede staat in zijn reeks in Derde klasse amateurs.