Marko Marin heeft op zijn 30e voor een eerste avontuur buiten Europa gekozen. De voormalige middenvelder van Anderlecht ruilt Rode Ster Belgrado na anderhalf jaar in voor het Saoedische Al-Ahli. De Servische landskampioen ontvangt drie miljoen euro voor Marin, die vorig seizoen nog tot Speler van het Jaar werd gekroond in de Servische Superliga.

Marin leek met Rode Ster Belgrado eindelijk wat rust te hebben gevonden in zijn carrière, maar toch zoekt de Duitser met Servische en Bosnische roots op zijn dertigste opnieuw het avontuur op. Na enkele goede seizoenen bij Borussia Mönchengladbach en Werder Bremen versierde Marin in 2012 een transfer naar Chelsea, maar daar kon hij nooit doorbreken. The Blues leenden de zestienvoudige Duitse international uit aan achtereenvolgens Sevilla, Fiorentina, Anderlecht en Trabzonspor.  Na twee seizoenen bij Olympiakos Piraeus belandde Marin in de zomer van 2018 bij Rode Ster Belgrado, waarmee hij vorig seizoen kampioen van Servië werd. Marin werd op het einde van vorig seizoen bovendien uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Servische Superliga.

Marin leek met Rode Ster Belgrado af te stevenen op een tweede landstitel op rij, want Rode Ster Belgrado staat momenteel autoritair aan de leiding in de competitie: de Europacupwinnaar van 1991 heeft na twintig speeldagen elf punten voorsprong op stadsgenoot Partizan Belgrado. Marin kan zijn kampioenenreeks echter misschien ook in Saoedi-Arabië voortzetten, want na nog niet eens halfweg de competitie heeft Al-Ahli – waar ook ex-Gent-verdediger Ervin Zukanović speelt – slechts zes punten achterstand op leider Al-Nasr.