Zeg niet langer Panda, maar Buffalo tegen Sulayman Marreh. De 23-jarige Gambiaanse international heeft immers een contract tot medio 2023 getekend bij AA Gent. De middenvelder stond deze zomer al in de belangstelling van de Oost-Vlamingen, maar komt nu met enkele maanden vertraging toch over van Eupen. 

Welkom, bienvenue, welcome of bienvenido, gisteren was Sulayman Marreh meer dan welkom op het trainingskamp van AA Gent in het Spaanse Oliva. De middenvelder, die als doublure voor Elisha Owusu gehaald werd, zal de komende dagen nog niet op het trainingsveld te bewonderen zijn. AA Gent meldt op haar site dat de club er alles aan zal doen om de vereiste werkvergunningen te bekomen en dat de Gambiaan daarom nog niet bij de groep zal aansluiten.

Marreh kwam in de zomer van 2018 eerst op huurbasis en nadien definitief terecht bij de Panda’s. Hij kwam toen over van het Engelse Watford. De middenvelder, die ook centraal achterin uit de voeten kan, begon zijn carrière in eigen land bij Abuko United en Samger United alvorens hij in 2017 naar Granada trok. Daar kwam hij vooral uit bij het reserve-elftal. Van Granada trok hij naar Watford, waar hij voornamelijk uitkwam voor de U23. In het seizoen 2017/18 werd hij eerst uitgeleend aan Real Valladolid en speelde hij na Nieuwjaar tot zijn transfer naar Eupen voor UD Almeria.

Bij Gent krijgt Marreh het rugnummer 22. Door zijn komst lijkt de kans dat Moeskroenmiddenvelder Frank Boya naar de Arteveldestad trekt weer wat kleiner.