Gary Kagelmacher heeft op zijn 31e nog een mooie transfer versierd. De Uruguayaanse centrale verdediger van KV Kortrijk trekt naar het CA Peñarol, waar ex-Atlético-spits Diego Forlán sinds kort trainer is. Als vervanger plukte KVK de 32-jarige Timothy Derijck weg bij AA Gent.

KV Kortrijk zag een vertrek van sterkhouder Kagelmacher in eerste instantie helemaal niet zitten – of toch alleszins niet vooraleer ze een vervanger hadden gehaald. Kagelmacher speelde het intussen hard en liet de competitiewedstrijd tegen STVV aan zich voorbijgaan om geen risico te nemen met het oog op een eventuele blessure. Nadat KVK met Timothy Derijck een geschikte vervanger binnenhaalde, kreeg Kagelmacher uiteindelijk toch groen licht om bij Peñarol onder Diego Forlán te gaan spelen.

Op zijn 31e staat Kagelmacher nu klaar om een nieuw hoofdstuk bij te schrijven aan zijn reeks rijkgevulde carrière. Dertien jaar nadat Real Madrid hem naar Europa haalde heeft de Uruguayaan met Duitse roots er avonturen bij Beerschot, AS Monaco, Valenciennes, 1860 München, Maccabi Haifa en KV Kortrijk opzitten. Met Monaco beukte hij in 2013 de poort naar de Ligue 1 weer open.